KURAN'DA MATEMATİKSEL MUCİZELER
3. BÖLÜM
KURAN'DA İŞARET EDİLEN
KİMYASAL ELEMENTLERDEN BAZILARI
Tüm evren, içinde yaşadığımız Dünya, canlı-cansız bütün varlıklar, elementlerin çeşitli şekillerde birleşmesiyle oluşmuştur. Elementleri oluşturan bütün atomlar aynı parçacıklardan oluştuğu halde, birbirlerinden farklı özelliklere sahiptirler. Elementleri temelde birbirlerinden farklı kılan şey, atom numaraları, yani atomlarının çekirdeklerindeki proton sayılarıdır. En hafif element olan hidrojen atomunda bir proton, ikinci en hafif element olan helyum atomunda iki proton, altın atomunda 79 proton, oksijen atomunda 8 proton, demir atomunda 26 proton vardır. Altını demirden, demiri oksijenden ayıran özellik, yalnızca atomlarının proton sayılarındaki bu farklılıktır. Soluduğumuz hava, insan vücudu, herhangi bir bitki veya bir hayvan ya da uzaydaki bir gezegen, canlı-cansız, acı-tatlı, katı-sıvı herşey, Allah'ın üstün yaratışındaki delillerinden biri olarak, proton, nötron ve elektronlardan meydana gelmektedir. (Detaylı bilgi için bkz. Atom Mucizesi ve Molekül Mucizesi, Harun Yahya)
Kuran'da yer alan Hadid Suresi, bir element olan "Demir" anlamına gelmektedir. Bu surede diğer elementlere de atom numaralarıyla ve ağırlıklarıyla işaret edilmektedir. (Doğrusunu Allah bilir.) Diğer bir deyişle demir elementinin ismine sahip Hadid Suresi'nde, yaklaşık 1400 yıl öncesinden evrendeki maddeleri oluşturan atomlarla ilgili bilgiler sunulmaktadır. Elementlerin, atom numaralarının henüz keşfedilmediği bir dönemde, bu bilgilere işaret edilmesi Kuran'ın bir başka mucizesidir. Hadid Suresi'ndeki Arapça harşer öyle bir biçimde dizilmişlerdir ki, bir yandan Rabbimiz'in emir ve tavsiyelerini içeren ifadeler yer alırken, bir yandan da atomlarla ilgili bilgilere işaretler bulunmaktadır.
Bu çalışmada Arapçadaki "Ra" harfinin Batı alfabelerindeki "R" harfine veya "Mim" harfinin "M" harfine denk geldiği göz önüne alınarak yapılmıştır. Ayrıca elementin simgesi olan harşerde dizilim sırası dikkate alınmamaktadır. Harşerin yan yana gelmesi yeterli kabul edilmektedir. Çünkü söz konusu elementlerde örneğin Kr elementi, Rk olarak bir başka elementi temsil etmemektedir.

Bilim adamları 92 adet doğal element tespit etmiştir. Yakın dönem içerisinde bazı deneyler yapılarak numarası 92'den büyük olan yapay elementler de elde edilmiştir, fakat bu elementlere yeryüzünde pek rastlanmaz. Şu ana kadar Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği'nin (International Union of Pure and Applied Chemistry - IUPAC) varlığını onayladığı 110 element bulunmaktadır.
RADON ELEMENTİ 86Rn
Radon (Rn) elementi Kuran'ın indirilişinden asırlar sonra, 1900 yılında, Alman kimyager Friedrich E. Dorn tarafından bulunmuştur. Bu elemente doğada nadir olarak rastlanmaktadır. Radyoaktif bir element olan radon, ışın tedavilerinde de kullanılmaktadır.
* Ayetin başından "Rn" harşerine kadar geçen harf sayısı: 86
* "Rn" elementinin atom numarası: 86

(Hadid Suresi, 22)
ZİRKONYUM ELEMENTİ 40Zr
Zirkonyum (Zr) elementini 1789 yılında, Alman kimyager Martin Heinrich Klaproth bulmuştur. Kuran'da yüzyıllar öncesinden, nükleer reaktörlerin çekirdeklerinde kullanılan bu elemente işaret edilmesi büyük bir mucizedir.
"Z" ve "R" harşerinin ilk defa biraraya geldiği noktadan, ayetin başına kadar 40 harf bulunmaktadır. Zr sembollü Zirkonyum elementinin atom numarası da 40'tır. Ayrıca "Z" ve "R" harşerinin ilk defa biraraya geldiği noktadan, ayetin sonuna kadar, 91 harf yer almaktadır. Bu sayı da Zirkonyum elementinin atom ağırlığıdır.
* Ayetin başından Zr harşerine kadar geçen harf sayısı: 40
* "Zr" elementinin atom numarası: 40

(Hadid Suresi, 13)
TANTAL ELEMENTİ 73Ta
Tantal (Ta) elementini 1802 yılında, İsveçli kimyager Anders Ekeberg keşfetmiştir. Tantal, çok sert ve erime noktası çok yüksek olan bir elementtir. Bu nedenle elektrik ve elektronik gibi alanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca bu element vücut sıvıları ile reaksiyona girmediği için, tıpta da kullanım alanına sahiptir.
Kuran'ın indirilişinden asırlar sonra keşfedilen bu element, doğada nadir bulunan elementlerden biridir.
"T" ve "A" harşerinin ilk defa biraraya geldiği noktadan, ayetin başına kadar 73 harf yer almaktadır. Bu sayı da Tantal elementinin atom numarasıdır.
* Ayetin başından "Ta" harşerine kadar geçen harf sayısı: 73
* "Ta" elementinin atom numarası: 73

(Hadid Suresi, 16)
FLOR ELEMENTİ 9F
Flor (F) elementini 1886'da, Henri Moissan isimli Fransız kimyager elde etmeyi başarmıştır. Hadid Suresi'nde ilk "F" harfinden ayetin başına kadar 9 harf geçmektedir.
* Ayetin başından F harfine kadar geçen harf sayısı: 9
* "F" elementinin atom numarası: 9

(Hadid Suresi, 1)
OKSİJEN ELEMENTİ 8O
Dünya'da en çok bulunan kimyasal elementlerden biri Oksijendir. Oksijen, 1770'li yıllarda birbirinden bağımsız olarak iki bilim adamı tarafından keşfedilmiştir: İsveçli Carl Scheele ve İngiliz Joseph Priestley.
Hadid Suresi'nde ilk "O" harfinden ayetin başına kadar 8 harf geçmektedir. "O", Arapçada Elif harfiyle gösterilmektedir. "O" simgeli Oksijen elementinin atom numarası ise sekizdir.
* Ayetin başından "O" harfine kadar geçen harf sayısı:8
*"O" elementinin atom numarası: 8

(Hadid Suresi, 1)
SAMARYUM ELEMENTİ 62Sm
Samaryum (Sm) elementini Fransız bilim adamı Paul Lecoq de Boisbaudran 1879 yılında keşfetmiştir.
Bu surede "S" ve "M" harşeri ilk defa 62. harften sonra biraraya gelmektedir. Harşer "M" ve "S" olarak yan yana gelmektedir. Ancak Sm harşerinin dizilim olarak tersi olan Ms isminde herhangi bir element yoktur.
* Ayetin başından "Sm" harşerine kadar geçen harf sayısı: 62
* "Sm" elementinin atom numarası: 62

(Hadid Suresi, 15)
POTASYUM ELEMENTİ 39K
Potasyum (K) elementini ilk olarak 1807 yılında, İngiliz kimyager Sir Humphry Davy elektroliz yoluyla elde etti. Bitki ve hayvanlarla birlikte, insan vücudunun da çokça ihtiyaç duyduğu potasyum elementi, doğada bol miktarda bulunur. Ayrıca patlayıcı yapımından tıp tedavilerine kadar geniş bir kullanım alanı vardır.
Hadid Suresi'nde ayetin başından "K" harfinin ilk defa geçtiği yere kadar 39 harf geçmektedir; ki bu sayı K elementinin atom ağırlığıdır. Ayrıca surenin başından buraya kadar 19 kelime yer almaktadır. Bu da K elementinin atom numarası olması bakımından dikkat çekicidir.
* Ayetin başından "K" harfine kadar geçen harf sayısı: 39
* "K" elementinin atom ağırlığı: 39

(Hadid Suresi, 2)
KÜKÜRT ELEMENTİ 32S
Kükürt (S) elementi canlıların yapısında ve toprakta yüksek miktarda bulunmaktadır. Hadid Suresi'nde kükürt elementini temsil eden ilk "S" harfine kadar ki harf sayısı 32'dir. Bu sayı aynı zamanda kükürt elementinin atom ağırlığıdır.
* Ayetin başından ilk "S" harfine kadar geçen harf sayısı: 32
* "S" elementinin atom ağırlığı: 32

(Hadid Suresi, 4)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
ERBİYUM ELEMENTİ 167Er
Erbiyum (Er) elementini Carl Gustaf Mosander isimli İsveçli bilim adamı 1843 yılında keşfetmiştir. Surenin başından 167 harf sonra "E" ve "R" harşeri biraraya gelmektedir. Erbiyum elementinin atom ağırlığı ise 167'dir.
* Ayetin başından "Er" harşerine kadar geçen harf sayısı: 167
* "Er" elementinin atom ağırlığı: 167

(Hadid Suresi, 4)
NEODİM ELEMENTİ 60Nd
Neodim (Nd) elementini 1885'te Avusturyalı bilim adamı Carl F. Auer von Welsbach elde etmeyi başardı.
Hadid Suresi'nde "N" ve "D" harşerinin ilk defa yan yana geldiği noktadan ayetin sonuna kadar 60 harf geçmektedir. Bu sayı Nd elementinin atom numarasıdır.
* "Nd" harşerinden ayetin sonuna kadar geçen harf sayısı: 60
* "Nd" elementinin atom numarası: 60

(Hadid Suresi, 19)
VANADYUM ELEMENTİ 23V
Vanadyum (V) elementini 1801 yılında Meksikalı bilim adamı Andres Manuel del Rio ve 1830 yılında İsveçli kimyager Nils Gabriel Sefstrom keşfetmişlerdir. Vanadyum vücuttaki temel eser elementlerden biridir. V harfinden ayetin sonuna kadar 23 harf geçmektedir; ki bu sayı da Vanadyum elementinin atom numarasıdır.
* "V" harfinden ayetin sonuna kadar geçen harf sayısı: 23
* "V" elementinin atom numarası: 23

(Hadid Suresi, 1)
GALYUM ELEMENTİ 69Ga
Galyum (Ga) elementini 1875 yılında Fransız kimyager Paul Emile Lecoq de Boisbaudran tayf çizgilerinden yola çıkarak keşfetti. Galyum elektronik ve tıp gibi farklı alanlarda da kullanılmaktadır.
Hadid Suresi'nde "G" ve "A" harşerinin yan yana geldiği noktadan ayetin sonuna kadar 69 harf bulunmaktadır. Galyum elementinin atom ağırlığı da 69'dur.
* "Ga" harşerinden ayetin sonuna kadar geçen harf sayısı: 69
* "Ga" elementinin atom ağırlığı: 69

(Hadid Suresi, 27)
AZOT ELEMENTİ 14N
1772 yılında İskoçyalı bilim adamı Daniel Rutherford tarafından bulunan Azot (N) elementi, atmosferin %78'ini oluşturur. Ayrıca Güneş'in ve bazı yıldızların yapısında da yer alır. Canlıların yapısında çok önemli bir yere sahip olan azot, protein ve nükleik asit gibi yaşamsal öğelerde de bulunur.
Hadid Suresi'nde "N" harfinden ayetin sonuna kadar 14 harf geçmektedir. N elementinin atom ağırlığı, 14'tür. İkinci ile üçüncü "N" harşeri arasında ise 7 harf yer almaktadır. Azotun atom numarası ise 7'dir.
* "N" harfinden ayetin sonuna kadar geçen harf sayısı: 14
* "N" elementinin atom ağırlığı: 14

(Hadid Suresi, 3)
BİZMUT ELEMENTİ 83Bi
Yüzyıllar önce Kuran'da işaret edilen elementlerden birisi de Bizmut (Bi) elementidir. (Doğrusunu Allah bilir.) Az bulunan elementlerden biri olan Bizmutun, tıptan nükleer reaktörlere, kozmetikten elektrik devrelerine kadar çeşitli kullanım alanları vardır.
Hadid Suresi'nde "B" ve "İ" harşerinin yan yana geldiği noktalar arasında, 83 harf yer almaktadır.
* "Bi" harşeri arasında geçen harf sayısı: 83
*"Bi" elementinin atom numarası: 83

(Hadid Suresi, 7-8)
KROM ELEMENTİ 24Cr
Krom (Cr) elementi 1797 yılında Louis-Nicolas Vauquelin tarafından keşfedilmiştir. Hadid Suresi'nde Krom elementini temsil eden C ve R harşerinin yan yana geldiği birinci ve ikinci yerler arasında, toplam 24 kelime yer almaktadır. Krom elementinin atom numarasının 24 olması da, bu bakımdan çok dikkat çekicidir.
* "Cr" harşeri arasında geçen kelime sayısı: 24
* "Cr" elementinin atom numarası: 24

(Hadid Suresi, 4)
ASTATİN ELEMENTİ 85At
Astatin (At) elementi 1940 yılında üç bilim adamı tarafından keşfedilmiştir. Diğer elementlerde olduğu gibi Astatin elementinin atom numarasının da, sure içinde yer alıyor olması Kuran'ın mucizelerinden biridir. Astatin elementini temsil eden A ve T harşerinin yan yana geldiği ikinci ve üçüncü yerler arasında, 85 harf yer almaktadır. Bu rakam aynı zamanda Astatin elementinin atom numarasıdır.
* "At" harşeri arasında geçen harf sayısı: 85
* "At" elementinin atom numarası: 85

(Hadid Suresi, 1, 2, 3)
LİTYUM ELEMENTİ 6Li
Lityum (Li) elementini 1817 yılında İsveçli kimyager Johan August Arfvedson keşfetti. Bu element yerkabuğunda yaklaşık %0.002 oranında bulunmaktadır. Sanayide de ihtiyaç duyulan lityum elementi, pil yapımında, soğutucularda, tıpta, yapay kauçuk üretimi gibi birçok farklı alanda kullanılmaktadır.
Hadid Suresi'nde "L" ve "İ" harşerinin ilk defa yan yana geldiği noktadan ayetin başına kadar 6 kelime geçmektedir. Bu sayı Lityum elementinin atom ağırlığıdır.
* Ayetin başından "Li" harşerine kadar geçen kelime sayısı: 6
*"Li" elementinin atom ağırlığı: 6

(Hadid Suresi, 10)
HAFNİYUM ELEMENTİ 178Hf
Hafniyum (Hf) elementini Hollandalı fizikçi Dirk Coster ve Macar kimyager Georg de Hevesy 1923 yılında keşfettiler. Bu elementten özellikle nükleer reaktörlerde faydalanılmaktadır. Ayrıca bu elemente Güneş'in atmosferinde de rastlanmıştır.
Hadid Suresi'nin başından "H" ve "F" harşerinin yan yana geldiği noktaya kadar, 178 kelime geçmektedir. Hafniyum elementinin atom ağırlığı ise 178'dir.
* Surenin başından "Hf" harşerine kadar geçen kelime sayısı: 178
* "Hf" elementinin atom ağırlığı: 178

(Hadid Suresi, 11)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
İNDİYUM ELEMENTİ 114İn
İndiyum (İn) elementini ilk olarak 1863 yılında Hieronymus Theodor Richter ve Ferdinand Reich isimli bilim adamları buldular. Kuran'ın indirilişinden asırlar sonra keşfedilen İndiyum (İn) elementi doğada az miktarda bulunmaktadır.
Hadid Suresi'nin başından "İ" ve "N" harşerinin yan yana geldiği noktaya kadar 114 kelime geçmektedir; ki bu sayı İndiyum elementinin atom ağırlığıdır.
* Surenin başından "İn" harşerine kadar geçen kelime sayısı: 114
* "İn" elementinin atom ağırlığı: 114

(Hadid Suresi, 8)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
STRONSİYUM ELEMENTİ 87Sr
Radyoaktif olmayan Stronsiyum (Sr) elementini ilk kez 1790 yılında Adair Crawford ve William Cruikshank İskoçya'da keşfetmişlerdir.
Hadid Suresi'nin başından "S" ve "R" harşerinin birarada geçtiği yere kadar 87 kelime geçmektedir. Stronsiyum elementinin atom ağırlığı da 87'dir.
* Surenin başından "Sr" harşerine kadar geçen kelime sayısı: 87
* "Sr" elementinin atom ağırlığı: 87

(Hadid Suresi, 7-8)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
AKTİNYUM ELEMENTİ 89Ac
Fransız bilim adamı Andre Debierne tarafından 1899 yılında keşfedilen aktinyum (Ac) elementi, çok nadir bulunan radyoaktif bir elementtir. Karanlıkta etrafa mavi ışık yayan bu element beyazımsı gümüş renktedir. Kuran'dan asırlar sonra keşfedilen bu elementin insanlara önceden haber verilmiş olması, Rabbimiz'in sonsuz ilim sahibi olduğunun göstergesidir.
Hadid Suresi'nin başından "A" ve "C" harşerinin ilk defa biraraya geldiği yere kadar 89 kelime geçmektedir. Bu sayı Aktinyum elementinin atom numarasıdır.
* Surenin başından "Ac" harşerine kadar geçen kelime sayısı: 89
* "Ac" elementinin atom numarası: 89

(Hadid Suresi, 7)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
TORYUM ELEMENTİ 90Th
1828 yılında İsveçli kimyager Jons Jacob Berzelius tarafından keşfedilen toryum (Th) elementi radyoaktif bir elementtir. Nükleer aygıtlarda enerji kaynağı olarak yararlanılmaktadır.
Toryum elementinin atom numarası 90'dır. Hadid Suresi'nin başından "T" ve "H" harşerinin ilk defa yan yana geldiği yere kadar geçen kelime sayısı da 90'dır.
* Surenin başından "Th" harşerine kadar geçen kelime sayısı: 90
* "Th" elementinin atom numarası: 90

(Hadid Suresi, 7)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
LUTESYUM ELEMENTİ 71Lu
Lutesyum (Lu) elementi 1907 yılında Auer von Welsbach ve Georges Urbain tarafından keşfedilmiştir. İsmi bir elemente ait olan Hadid (Demir) Suresi'nde, Lutesyumu temsil eden L ve U harşerine kadar, surenin başlangıcından itibaren 71 kelime geçmektedir. Lu elementinin atom numarası da 71'dir.
* Surenin başından "Lu" harşerine kadar geçen kelime sayısı: 71
* "Lu" elementinin atom numarası: 71

(Hadid Suresi, 5)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
NİKEL ELEMENTİ 58 Ni
Saf nikel (Ni) elementini ilk kez 1751 yılında İsveçli bilim adamı Axel Fredrik Cronstedt izole ederek elde etmiştir. Demirden daha sert olan nikel elementi, çürümeye ve paslanmaya karşı çok dayanıklıdır. Dayanıklı sanayi aletlerinden madeni paraların yapımına kadar birçok sahada nikelden faydalanılmaktadır.
Hadid Suresi'nde "N" ve "İ" harşerinin ilk defa yan yana geldiği noktadan ayetin sonuna kadar 58 kelime geçmektedir. Bu sayı Nikel elementinin atom ağırlığıdır.
* "Ni" harşerinden surenin sonuna kadar geçen kelime sayısı: 58
*"Ni" elementinin atom ağırlığı: 58

(Hadid Suresi, 27)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
BERİLYUM ELEMENTİ 9Be
Berilyum (Be) elementi 1798 yılında Louis-Nicolas Vauquelin tarafından keşfedilmiştir. Doğada sık rastlanan bu element nükleer aygıtlarda, roketlerde ve uzay araçlarında kullanılmaktadır.
"B" ve "E" harşerinin yan yana geldiği noktadan ayetin sonuna kadar 9 kelime geçmektedir ve bu sayı da Berilyum elementinin atom ağırlığıdır.
* "Be" harşerinden ayetin sonuna kadar geçen kelime sayısı: 9
* "Be" elementinin atom ağırlığı: 9

(Hadid Suresi, 10)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
SODYUM ELEMENTİ 11Na
Sodyum (Na) elementini 1807'de Humphry Davy elektroliz işlemiyle keşfetti. Sodyum atomları, kullandığımız sofra tuzundan uzaydaki yıldızlara kadar birçok maddenin yapısında bulunmaktadır. İnsan vücudundaki hücrelerde de bulunan sodyum atomlarının hayati fonksiyonları vardır. Vücut sıvıları ile hücreler arasında normal bir su akışının olması, doku oluşumu ve kasların kasılması için de, insan vücudunda belli bir miktar sodyum bulunması gereklidir.
Hadid Suresi'nde "N" ve "A" harşerinin biraraya gelişinden, ayetin sonuna kadar 11 kelime geçmektedir. Bu sayı Sodyum elementinin atom numarası ile aynıdır.
* "Na" harşerinden ayetin sonuna kadar geçen kelime sayısı: 11
* "Na" elementinin atom numarası: 11

(Hadid Suresi, 9)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
NİYOBYUM ELEMENTİ 41Nb
Niyobyum (Nb) elementi 1801'de İngiliz kimyager Charles Hatchett tarafından keşfedilmiştir. Doğada nadir bulunan bu element, nükleer reaktörlerde, yüksek ısılara dayanıklı malzemelerin yapımında kullanılmaktadır.
Hadid Suresi'nde Nb harşerinin yan yana geldiği yerler arasındaki kelime sayısı, Niyobyum elementinin atom numarası olan 41'dir.
* "Nb" harşeri arasında geçen kelime sayısı: 41
*"Nb" elementinin atom numarası: 41

(Hadid Suresi, 4 ve Hadid Suresi 8)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
MAGNEZYUM ELEMENTİ 12Mg
Magnezyum elementi 1808 yılında İngiliz kimyager Sir Humphry Davy tarafından keşfedilmiştir. Kuran'ın vahyedilmesinden yüzyıllar sonra elde edilen magnezyum (Mg) elementi yerkabuğunda en fazla bulunan elementlerden biridir. Deniz suyundan insan vücuduna kadar birçok yapıda yer almaktadır. Canlılar açısından hayati öneme sahip bir elementtir.
Hadid Suresi'nde Mg harşerinin yan yana geldiği yerler arasındaki kelime sayısı 12'dir. Bu sayı aynı zamanda Magnezyum elementinin atom numarası olan 12'dir.
* Suredeki "Mg" harşeri arasında geçen kelime sayısı: 12
* "Mg" elementinin atom numarası: 12

(Hadid Suresi, 20-21)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
DİSPROSYUM ELEMENTİ 162Dy
Disprosyum (Dy) elementini 1886 yılında Fransız bilim adamı Paul Emile Lecoq de Boisbaudran bulmuştur. Bu elementin atom ağırlığı 162'dir. Hadid Suresi'nde Dy harşerinin yan yana geldiği yerler arasındaki kelime sayısı da 162'dir.
* Suredeki "Dy" harşeri arasında geçen kelime sayısı: 162
* "Dy" elementinin atom ağırlığı: 162

(Hadid Suresi, 2)

(Hadid Suresi, 11)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
ÇİNKO ELEMENTİ 65Zn
Çinko (Zn) metali, yerkabuğundan canlı organizmalara kadar birçok yapıda yer almaktadır. Örneğin insan vücudundaki enzimlerde ve kan hücrelerinde görev alarak hayati fonksiyonları yerine getirmektedir.
Hadid Suresi'nde Zn harşerinin yan yana geldiği yerler arasındaki kelime sayısı 65'tir. Çinko elementinin atom ağırlığı da 65'tir.
* Suredeki "Zn" harşeri arasında geçen kelime sayısı: 65
* "Zn" elementinin atom ağırlığı: 65

(Hadid Suresi, 2 ve Hadid Suresi, 11)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
KLOR ELEMENTİ 35Cl
Klor (Cl) elementini, Kuran indirildikten asırlar sonra, 1774 yılında İsveçli bilim adamı Carl Wilhelm Scheele elde etmiştir. Klor en çok içme suyundaki ve havuz suyundaki bakterilerin öldürülmesinde kullanılır. Klorun, ilaçların üretiminden boyalara, petrol ürünlerinden temizlik malzemelerine kadar geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.
Hadid Suresi'nde "C" ve "L" harşerinin yan yana geldiği durumlardan, ilk ve sonuncusu arasında 35 kelime yer almaktadır. Bu sayı Klor elementinin atom ağırlığıdır.
* Surede geçen ilk ve son "Cl" harşeri arasındaki kelime sayısı: 35
* "Cl" elementinin atom ağırlığı: 35

(Hadid Suresi, 4 ve Hadid Suresi, 6)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
KARBON ELEMENTİ 12C
Canlıların yapısında çok önemli bir yere sahip olan Karbon (C) elementi birbirinden farklı birçok maddenin yapısında bulunmaktadır. Karbon atomları, solunum esnasında açığa çıkan karbondioksitten elmasa kadar çok farklı bileşiklerde görev alır.
Hadid Suresi'nde ilk ve sonuncu "C" harşeri arasında 12 kelime yer almaktadır. Bu sayı aynı zamanda Karbon elementinin atom ağırlığıdır.
* Surede geçen ilk ve son "C" harşeri arasındaki kelime sayısı: 12
* "C" elementinin atom ağırlığı: 12

(Hadid Suresi, 4)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
SERYUM ELEMENTİ 140Ce
Seryum (Ce) elementini 1803 yılında İsveçli jeolog Wilhelm von Hisinger ve İsveçli kimyager Jons Berzelius ile onlardan bağımsız Alman kimyager Martin Klaproth isimli bilim adamları bulmuştur.
Hadid Suresi'nde "C" ve "E" harşerinin yan yana geldiği durumlardan, ilk ve sonuncusu arasında 140 kelime yer almaktadır. 140 aynı zamanda Seryum elementinin atom ağırlığıdır.
* Ayetin başından F harfine kadar geçen harf sayısı: 9
* "F" elementinin atom numarası: 9

(Hadid Suresi, 5 ve Hadid Suresi, 7)

(Hadid Suresi, 13)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.
* Surede geçen ilk ve son "Ce" harşeri arasındaki kelime sayısı: 140
* "Ce" elementinin atom ağırlığı: 140
KRİPTON ELEMENTİ 83Kr
Kripton (Kr) elementini İngiliz kimyagerler Morris W. Travers ve Sir William Ramsay 1898 yılında keşfettiler.
Hadid Suresi'nde "K" ve "R" harşerinin yan yana geldiği durumlardan, ilk ve sonuncusu arasında 83 kelime yer almaktadır. Kripton elementinin atom ağırlığı da 83'tür.
Surede geçen ilk ve son "Kr" harşeri arasındaki kelime sayısı: 83
*"Kr" elementinin atom ağırlığı: 83

(Hadid Suresi, 7 ve Hadid Suresi, 11)
*Sayıma "ve" bağlacı dahil edilmemiştir.